Aksaray Emniyetinden Büyük Operasyon: 20 Gözaltı

20 Milyonluk Vurgunda 20 Gözaltı

ASAYİŞ 22.12.2022 23:16:00
Aksaray Emniyetinden Büyük Operasyon: 20 Gözaltı

Aksaray'da  TÜVTÜRK adını kullanarak 20 milyon vurgunla  3 yıldır Nitelikli dolandırıcılık yapanlar yakalandı

Aksaray Emniyet birimlerinin ortaklaşa yaptıkları başarılı operasyonla Türkiye genelinde 20 milyon tokatlayan çete çökertildi 

 

Hsn Araç Danışma Merkezi diye bilinen işyerine  yapılan operasyonda bayan  işyeri sahibi ile 20 çağrı merkezi çalışanı yakalanarak emniyet merkezinde sorguya alındılar. Yarın hakim karşısına çıkacak olan şahısların tutuklanmaları bekleniyor. 

 

Hsn Araç Danışma Merkezi adı altında TÜVTÜRK adını kullanarak ön kayıt yaptıklarını söyleyerek Türkiye’nin tüm illerinden sipariş alarak TÜVTÜRK’de araç kaydı oluşturan firma hakkında, şikayetim var sitesine yüzlerce yazı bırakıldığı halde merkezi belli olmadığı için bir şey yapılamıyor. 3 yıldır çağrı telefonundan ‘’yeni sistem kuruldu biz TÜVTÜRK yetkili çağrı merkeziyiz’’ diyerek,  tuzak telefonda itiraz eden müşterilere’’ ben o zaman sizin plakaya şerh koyuyorum, hiç bir yerde işlem yaptıramazsın ‘’diye korkutuyorlardı 

 

Aksaray Siber Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü ve KOM ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda vatandaşları yanıltmak sureyle nitelikli dolandırıcılık yapan  sahte danışma merkezi sahibesi ve çağrı merkezi   çalışanlarından 20 kişi yapılan operasyonla yakayı ele verdiler.

 

Hsn Araç Danışma Merkezi diye bilinen işyerine  yapılan operasyonda bayan  işyeri sahibi ile 20 çağrı merkezi çalışanı Emniyetin titiz operasyonu sonucu yakalandı. Şahısların Aksaray Emniyet Merkezinde yapılan sorguları devam ederken 20 milyonluk vurgun yaptıkları ortaya çıktı. 

 

Aksaray merkezli 81 ilden TÜVTÜRK araç  danışmanlığı hizmeti verileceği vaadiyle ön ödeme almak suretiyle 3 yıldır  binlerce  kişiyi dolandıran suç örgütü merkezine  Aksaray Emniyet ekipleri tarafından  operasyon gerçekleştirildi. İş yeri sahibi ve birçok çalışanı gözaltına alındı.

 

Kurdukları sitenin Google de en üst sırada olmasını sağlayan HSN Araç Danışmanlık çağrı merkezi çalışanları TÜVTÜRK adına aradığını ve muayene randevusu alacaklarını belirterek   bu hizmet karşılığında 95 TL ücret kesileceğini ve bu ücretin muayene ücretinden düşeceğini hatırlatarak banka hesap  numarası veriyorlar.

Şikayetim var sitesine düşen notlardan birisi şu şekilde:

 

90 549 **22 88 numara tarafından TÜVTÜRK adına aradığını söyleyerek muayene randevusu alacağını söyledi ve bu hizmet dahilinde 95 TL ücret kesileceğini ve bu ücretin muayene ücretinden düşeceğini söyledi ve bu ücreti benden aldı bir nevi TÜVTÜRK adına yanıltıldık yardımcı olmanız anlamında sizlere yazıyorum

TR10 0020 6002 1304 ** 5600 01

 

Alıcı adı Soyadı

HSN Araç Danışmanlık 

 

Açıklamaya aracınızın plakasını yazınız

 

Tutar: 95 TL

böyle bir hesaba 95 TL yatırdım iki defa sordum TÜVTÜRK adına mı arıyorsunuz diye, evet dediler ve bu ücret muayene ücretinden düşecek dediler.

 

Türkiye’nin her yerinden aranan müşterilere yanıltıcı bilgi vermek suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapan şahıslar hakkında yapılan şikayetleri değerlendiren Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri 3 aydır süren  teknik takibin ardından düğmeye basarak operasyonu gerçekleştirdi ve 20 milyonluk büyük soygunu patlattı.

 

Yapılan sorgunun ardından birçok nakit para ve dökümanlar ele geçirilirken banka hesapları donduruldu. Şahıslar yarın adalete teslim edilecek. Sanıkların hakim karşısına çıkmaları bekleniyor (Kaynak Bağımsız Medya)


23.5°