“Hayat Okumakla Güzel” projesi kapsamında iki okula kütüphane kuruldu

Aksaray Üniversitesinden Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki iki okula kütüphane

HABER 7.05.2024 10:17:00
“Hayat Okumakla Güzel” projesi kapsamında iki okula kütüphane kuruldu

PROF. YILMAZ VE ÖĞRENCİLERİ İKİ KÜTÜPHANE DAHA KURDU

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ve öğrencilerinin düzenlediği “Hayat Okumakla Güzel” projesi kapsamında, Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki iki okula kütüphane kuruldu. 

 

Fen Bilgisi Bölümü ikinci sınıf öğrencileri kampanya için kampüste ve şehirde bir dizi çalışma yaptı ve 5 bin adet kitap temin etti. Çalışmaya farklı şehirlerden de kitap desteği geldi. Toplanan kitaplar 41 kişilik bir ekibin katılımıyla, Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan Sebenoba Hacı Fuat Yılmaz Ortaokulu ve Bezge İmam Hatip Ortaokuluna teslim edildi. Kampanya heyetini Hatay’a ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erşan Sever uğurladı. ASÜ heyetini Hatay’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri karşıladı. ASÜ öğrencileri kitapların teslimatı esnasında hem kütüphaneleri düzenledi hem de ortaokul öğrencileriyle sohbet edip, oyunlar oynadı. Çalışmanın geneli hakkında bilgiler veren ASÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, uzunca bir süredir dezavantajlı köy okulları için kütüphane, fen laboratuvarı, sanat atölyesi ve oyun sınıfı kurulması gibi projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Düzenledikleri son kampanyayla birlikte Aksaray ve Hatay’da bulunan 13 köy okuluna toplam 36 bin kitaptan oluşan farklı kütüphaneler kurduklarını ifade eden Yılmaz, “Fakültemizde ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ isimli bir dersimiz var. Bu ders öğrencilere akademik bilgi ve görgünün yanı sıra, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek sosyal farkındalık duygusu geliştirmeyi de amaçlar. Böylece öğrencilerimiz topluma aidiyet duygusunu pekiştirmiş olur” dedi. Yılmaz, böylesi güzel bir projeyi hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarını da belirtti ve konuşmasını, “Öğrencilerimize, desteklerini bizlerden esirgemeyen rektörlüğümüze, iş birliği içindeki Hatay ve Yayladağı Milli Eğitim Müdürlüğüne, bizleri misafir eden Sebenoba ve Bezge köy halkı ile öğretmen ve öğrencilerine, Dörtyol Belediye Başkanlığına ve tüm destekçilerimize teşekkür ederiz” şeklinde tamamladı.

 

Yayladağı Milli Eğitim Müdürü Hikmet Bilgil ve beraberindeki heyet ile kitap teslimi yapılan okulların yöneticileri de proje için ASÜ heyetine teşekkür dileklerini ilettiler. Projelerle ilgili hazırlanan video https://www.youtube.com/watch?v=CgyfTIpevO0 linkinden izlenebiliyor. 

 


23.5°