İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL; “AKSARAY’A VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN”

EREL TBMM Genel Kurul Çalışmalarında Endüstri Bölgeleri kanunu görüşmelerinde kürsüden Aksaray’ı anlattı.

POLİTİKA 22.10.2022 00:22:00
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL; “AKSARAY’A VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN”

İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL TBMM Genel Kurul Çalışmalarında Endüstri Bölgeleri kanunu görüşmelerinde kürsüden Aksaray’ı anlattı. 

Milletvekili EREL’in gerçekleştirdiği konuşma ise şu şekilde;

Ülkemiz de tarıma elverişli olmayan fakat endüstri bölgesi olabilecek ve endüstri noktasında tüm ihtiyaçları karşılayabilecek toprağa sahiptir. Mesela, bunlardan bir tanesi bizim güzel Aksaray'ımız bu özelliklere sahiptir.

    Ak parti yirmi yıldır, Aksaraylı hemşerilerimize demir yolunu yaparak, Aksaray'ı İskenderun ve Mersin Limanı'na bağlama sözü verdiği hâlde maalesef bugüne kadar gerçekleştirmedi. Siz, endüstri bölgeleri yapmadan önce endüstri bölgesini denize kavuşturacak, limana kavuşturacak altyapıyı hazırlayın.

    Bu arada, Aksaray demişken, hükûmete de bir konuda teşekkür etmek gerekiyor. Eskil, Sultanhanı ve Ortaköy'e yaptığınız organize sanayi bölgelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak, Aksaraylı hemşehrilerimiz bu organize sanayi bölgelerinin altyapısının bir an önce tamamlanmasını ve hizmete açılmasını beklemektedirler.

    Yine, Sultanhanı'nda kurulacak olan organize sanayi bölgesinin güneş enerjisi endüstri bölgesi olması yönünde taleplerini de Sayın Bakan Yardımcısına iletiyorum. Sayın Bakan Yardımcım, Sultanhanı ilçesinde kurulacak organize sanayi bölgesinin güneş enerjisi endüstri sanayi bölgesi olması yönünde talepleri var. Notlarınızın arasına alırsanız Aksaraylı hemşehrilerim adına sevineceğim diyorum.”


23.5°