Tarih: 30.10.2023 22:22

Rektör ARIBAŞ, ''Bilimselliğin Arttırılması En Temel Hedeflerimizden ''

Facebook Twitter Linked-in

BİLİM ÜRETİMİNİ TEŞVİK EDEN YENİ UYGULAMALAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

Bilimsel üretkenlik bakımından uluslararası başarı listelerine giren akademisyenleri sabah kahvaltısında ağırlayan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, yeni projeler gerçekleştirmek adına bilim insanlarını teşvik edici farklı uygulamaları hayata geçireceklerini belirtti. 

 

- Bilimselliğin Arttırılması En Temel Hedeflerimizden - 

 

ASÜ Sosyal Tesislerde düzenlenen programa, AD Scientific Index’in “İlk 10 Bin” listesine ve Stanford Üniversitesi ile Elsevier tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine giren akademisyenler katıldı. ASÜ’lü bilim insanlarının başarısının kendilerini çok mutlu ettiğini ve üniversite yönetimi olarak bilimselliği arttırmanın en temel hedefleri olduğunu dile getiren Prof. Arıbaş, “Bir yandan ilk 10 bin listesine giren diğer yandan atıflar bakımından yüzde ikilik dilimde olan hocalarımızla bir arada olmaktan gurur duyuyoruz. Bilimsel alanda çalışmalar yapan, üniversitemizin başarılarına katkı sunan tüm hocalarımıza elimizden gelen desteği vermek için gayret gösteriyoruz. Sizlere daha iyi ve daha verimli çalışma ortamları sunmanın azim ve kararlılığı içindeyiz” dedi. 

 

- Uzmanlar, Yeni Proje ve Kaynak Tiplerini Anlatacak - 

 

Üzerine titizlikle eğildikleri Teknoparkın bu kararlılığın bir yansıması olduğunu ve talepte bulunan akademisyenler için şirket kurma ve Ar-Ge desteği sağlama konusunda çalıştıklarını kaydeden ASÜ Rektörü Arıbaş, “Teknopark konusunda hızla ilerliyoruz ve Allah’ın izniyle kısa süre içinde sonuç alacağımıza inanıyoruz. Bunların yanı sıra üniversitemizde, çeşitli bilimsel projelerin yazılmasını yaygınlaştırmak istiyoruz. TÜBİTAK, savunma sanayi, Avrupa Birliği… Bunlar ve benzeri alanlarda proje yazımını geliştirmek için farklı kurumlarla temas halindeyiz. Çok yakın zamanda uzmanlar üniversitemize gelecekler ve hem öğretim üyesi hem araştırma görevlisi hem de öğrenci bazında yeni proje tipleri ile teşvik ve kaynak oluşturma süreçlerini anlatacaklar” dedi. 

 

- Çalışanla Çalışmayan Arasında Bir Fark Olması Gerekiyor - 

 

Sürecin ilerlemesi aşamasında akademisyenlerden gelecek olan görüş ve önerilerin çok önemli bir noktada durduğuna da dikkat çeken Alpay Arıbaş, “Sizlerden gelen geri dönüşler eksikleri görmemize ve yanlışları düzeltmemize vesile oluyor. Çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz ve var gücümüzle yanınızda olacağız. Biz, çalışanla çalışmayan arasında bir fark olması gerektiğini düşünüyoruz. Düzenlediğimiz kahvaltıya katılmanız çok büyük bir nezaket. Hepinize teşekkür ediyoruz” dedi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Köse, Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş ve Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak’ın da katıldığı program, ilgili bilim listelerine giren akademisyenlere başarı belgelerinin takdim edilmesi ve bilimsel üretkenlik sürecinin geliştirilebilmesine dair fikir alışverişi ile tamamlandı. 

 

- Toplam 27 Akademisyen Listelere Girme Başarısı Gösterdi - 

 

Bilimsel performanslarıyla uluslararası listelere giren akademisyenlerin isimleri şöyle: Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş, Prof. Dr. Mustafa Yiğit, Prof. Dr. Ayfer Menteş, Prof. Dr. Engin Deligöz, Prof. Dr. Yusuf Yakar, Prof. Dr. Mehmet Odabaşı, Prof. Dr. Hacı Özışık, Prof. Dr. Berkant Kayan, Prof. Dr. Ümit Morsünbül, Prof. Dr. Naim Uzun, Prof. Dr. Özgül Keleş, Prof. Dr. Tuncay Tunç, Prof. Dr. Mustafa Işık, Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, Prof. Dr. Mustafa Sönmez, Prof. Dr. Ayhan Sarıtaş, Prof. Dr. Fatih Mehmet Kandemir, Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Prof. Dr. Hüseyin Ünlü, Doç. Dr. Lalehan Akyüz, Doç. Dr. Sinan İnci, Doç. Dr. Mehmet Halit Yıldırım, Doç. Dr. Şükrü Dursun, Doç. Dr. Talat Baran, Doç. Dr. Nuray Yılmaz Baran ve Doç. Dr. Tolga Taner. 

 

Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, bilimsel üretim anlamında yapılması gereken tüm yenilikleri yakından takip ettiklerinin de altını çizdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —