Türk inşaat devi iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi

Türk inşaat devi iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi

GÜNDEM 27.07.2024 22:46:00
Türk inşaat devi iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi

Türkiye’de çok sayıda devlet hastanesi inşa eden 49 yıllık inşaat şirketi Gökyol İnşaat iflas etti.

Türkiye genelinde gerçekleştirdiği çok sayıda kamu projeleri ile dikkat çeken 49 yıllık inşaat şirketi Gökyol İnşaat, iflas koruma talebinde bulundu. Son olarak 600 yataklı Bartın Devlet Hastanesi inşaatını üstlenen şirkete, 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato izni çıktı. Bu üç aylık geçici mühlet boyunca Gökyol İnşaat, projelerini sürdürmeye devam edecek.

111.jpg

49 yıllık deneyimiyle Türkiye genelinde çeşitli projeler gerçekleştiren ve özellikle hastane inşaatlarıyla öne çıkan Gökyol İnşaat, konkordato başvurusunda bulunarak üç aylık geçici mühlet hakkı kazandı. Bu süre zarfında Gökyol İnşaat, projelerini tamamlamaya devam edecek ve yakından izlenecek.

1972 yılında kurulan Gökyol İnşaat, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde projeler hayata geçirdi. Son yıllarda hastane yapımına ağırlık veren şirket, ilk olarak 2008 yılında Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımı ile hastane inşaatına adım attı.

Gökyol İnşaat bugüne kadar Sakarya 200 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Adana 250 Yataklı Devlet Hastanesi İkmal İnşaatı, Çanakkale Çan 75 Yataklı Devlet Hastanesi, Bartın 600 Yataklı Devlet Hastanesi, Alanya 200 Yataklı Devlet Hastanesi, Yakakent 50 Yataklı Devlet Hastanesi, Çayırova 200 Yataklı Devlet Hastanesi, Kapaklı 100 Yataklı Devlet Hastanesi ve birçok kamu projesini tamamladı.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, borçlu olan bir kişinin veya şirketin, borçlarını ödeyemeyecek duruma geldiğinde alacaklıları ile yaptığı bir anlaşmadır. Bu anlaşma, borçlunun borçlarının yeniden yapılandırılmasını ve belirli bir süre içerisinde borçlarını ödemesi için fırsat tanınmasını sağlar. Konkordato sürecinde, borçlu kişi veya şirket mahkemeye başvurarak konkordato talebinde bulunur ve mahkeme tarafından genellikle geçici bir mühlet süresi verilir. Bu süre zarfında, borçlu kişi veya şirket, mali durumunu düzeltmeye çalışır ve alacaklılar, borçların belirli bir plan dahilinde ödenmesini kabul ederler.

Konkordato sürecinde, borçlunun varlıklarına el konulmaz ve faaliyetlerine devam etmesine izin verilir. Bu, borçlunun işlerini sürdürebilmesi ve gelir elde edebilmesi için önemlidir. Konkordato, iflastan farklı olarak, borçlunun faaliyetlerine devam etmesini ve borçlarını ödeyebilmesi için bir fırsat sunar.

 

Kaynak: Kamu Son Haber


15.1°