YALDIR'ın 3 Mayıs Türkçülük Günü ve Türk Dünyası İle İlgili Meclis Konuşması

YALDIR, “Türk Dünyası Birlik İçerisinde Hareket Etmeli”

HABER 10.05.2024 15:50:00
YALDIR

 

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan YALDIR, TBMM kürsüsünden 3 Mayıs Türkçülük Günü ve Türk Dünyası ile ilgili konuşma yaptı.

YALDIR’ın TBMM kürsüsünden yaptığı konuşma:

Kıymetli Milletvekilleri,

 

Geçtiğimiz hafta, Türk Milliyetçilerinin Turancılık suçlaması ile yargılanmaya başlandığı, 3 Mayıs 1944’ün 80. yıldönümünü idrak ettik. Turancılık, dönemin iktidarının iddia ettiği gibi suç değil, bir ONURDUR! 3 Mayıs, Aziz Türk Milletinin varoluş mücadelesini, inanç ve kararlılığını gösteren tarihi bir kavşak noktasıdır!

 

Zaman zaman iktidarlar tarafından suçlansalar da, tabutluklara tıkılsalar da, taş medreselerde saçlarını ağartsalar da, işkenceler görüp, dar ağaçlarında son nefeslerini verseler de, unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti’ni bir avuç inanmış Türk Milliyetçisi kurmuştur. Türk Milliyetçileri Türk Milleti’nin özüdür. 

 

Bu kutlu mücadeleyi unutmayacak, Türk Milletini her alanda yükseltme ülkümüzü sonsuza dek sürdüreceğiz.

 

3 Mayıs Türkçülük Günümüz Kutlu Olsun!

 

Tabi her yıl 3 Mayıs’ı anmak Turan Ülkümüz için yeterli gelmez. Bununla birlikte Türk Dünyası ile tarih, dil, soy ve kültür birliğimizi yaşatmak adına, Büyük Turancı İsmail GASPIRALI’nın “Dilde, işte, fikirde birlik” öğüdünde olduğu gibi her alanda birlik içerisinde olmalıyız. Tarihsel bağlarımızı, ticari ilişkilerimizle desteklemeli, ortak vizyonlar belirleyip, birlik içerisinde hareket etmeliyiz.”

 


27.5°