İzleyenlerin gözlerini büyülüyor
1/10
Osmanlı döneminde şehzadeler için sağlıklı ve güçlü atları seçmek amacıyla Spil Milli Parkı'nın Atalanı mevkiine bırakılan atlar, burada eğitildikten sonra şehzadeler için kullanılıyordu. Ancak zamanla bu atlar, bölgede yaban hayatına adapte olarak özgürce yaşamaya başladılar.
2/10
Bugün ise Spil Dağı Milli Parkı, 1517 metre rakımlı alanında, 120'den fazla endemik bitki türü ile birlikte özgürce dolaşan yılkı atlarına ev sahipliği yapıyor.
3/10
Günümüzde sayıları 1.000'e ulaşan yılkı atlarının yaklaşık 400'ü Spil Dağı Milli Parkı'nda yaşamlarını sürdürüyor.
4/10
Kalan atlar ise yamaç paraşütü pisti, seyir tepesi, Ayvacık ve Turgutalp mahalleleri gibi park çevresindeki alanlarda dolaşıyor. Yılkı atlarının sayısının her yıl artması, doğal yaşama katkı sağlıyor.
5/10
Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü, atların doğal yaşamını desteklemek için su ve yem temini sağlarken, ziyaretçiler de bu atları elleriyle besleyerek doğayla yakın temas kurabiliyor.
6/10
Devlet memuru Serdar Duru da oğlu, gelini ve torunlarıyla birlikte geldiği Spil Dağı'nda, otomobilinin sürücü koltuğundan yılkı atlarını besledi ve bu deneyimin kendisi için çok özel olduğunu dile getirdi.
7/10
Yılkı atları, parkın doğal güzellikleriyle bütünleşerek dron ile havadan görüntülendi.
8/10
Bu eşsiz manzara, hem yerli hem de yabancı doğa tutkunları için Spil Dağı Milli Parkı'nın değerini bir kez daha gözler önüne serdi.
9/10
10/10
Kaynak: DHA / Haber Merkezi