Metin KURT


Aksaray'da Seçim Gündemine Dair

Seçim Startı Başladı


Milletvekili aday listelerinin açıklanmasıyla beraber siyasi partiler seçim startını resmen vermiş oldu.

Aday adaylıkları sıralamasında da büyük sürprizler yaşandı. Bir çok isim kendini listede bulamazken hayal kırıklığına uğramış durumda. Tabi ki bu bir bayrak yarışı her aday kendini dört kişilik listede görmek isterdi.

Aday adaylıkları sırasında kime sorsanız hepsi listede ve yeri garanti gibi ifadelerde bulundu, bunun için çalışıldı, bu söylemler doğrultusunda projelerini, şehrin eksikliklerini ve yapacakları icraatları halkımıza anlatmaya çalıştı.

Kimileri bu yarışa geç dahil oldu, donanımlı ve bilgili olmalarına rağmen kendilerini ifade etme şansını pek bulamadılar. Bazıları Aksaray için bir kayıp bence. Ama inanıyorum ki gelecekte bu isimlerden bir kaçı yine gündemimizde olacak, diğerleri ise yapmış oldukları reklam ve bıraktığı olumsuz intiba ile bir daha dönmeyeceklerdir.

BBP ‘DE ÜNAL BACIK ETKİSİ;

Seçim çalışmalarına Aksaray’da en erken başlayan,7 ilçe ve 175’in üzerinde kasaba, köy gezen Büyük Birlik Partisi Adayı Ünal BACIK’ tı. Bitmeyen enerjisi ve çalışma azmiyle ulaşmadığı kitle kalmadı. Doğal tarzı ve şivesiyle halk nezdinde güzel izlenimler bıraktı.

YENİDEN REFAH PARTİSİNDE SESSİZ YÜKSELİŞ;

Sessiz sedasız çalışan, ortalıkta yokmuş gibi görünen ama bireysel olarak sıkı bir çalışma gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi İl genelinde büyük bir üye kaydı gerçekleştirdi ve taraftarlarına bizde bu yarışta varız, hazırız izlenimini vererek gönüllere girdi. ŞİMŞEK ve ekibinin çalışmaları siyasi arenada yerini alırken ‘’neden 1 vekil olmasın ‘’ izlenimi verdi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİNDE ‘’BİZİM ALİ ‘’ RÜZGARI

Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Ali Abbas ERTÜRK zaman zaman yaptığı çıkışlarla ‘’Bizim ALİ ‘’ Geliyor dedirtti. İl Başkanlığını bıraktığı ve adaylığını açıkladığı yoğun kalabalıktaki konuşması hala gündemdeki yerini koruyor.

AK PARTİ BEKLENDİĞİ GİBİ ;

AK Parti son zamana kadar sessizliğini korudu. Aday çoluğundan olsa gerek listenin nasıl şekilleneceğine dair her geçen gün yeni isimler atıldı, kulisler oluştu, yorumlar yapıldı. Ama beklenen liste kimilerine göre sürpriz olmadı. Sadece sıralamada gerçekleşti diyebiliriz.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ AYNEN DEVAM ;

Milliyetçi Hareket Partisi her zaman olduğu seçime hazır. Liste başı Ramazan KAŞLI. Zaten bir sürpriz de beklenmiyordu. Ama ikinci sıra adayı Mustafa ZAVLAK kamuoyunda sürpriz olarak nitelendirildi. Bu sürpriz Eskil ilçesinde coşkuyla karşılandı ve bir kenetlenmeye sebebiyet verdi.

İYİ PARTİDE YÖNETİM GENÇ, ADAYLAR TECRÜBELİ ,YALDIR ETKİSİ ;

Yeni bir yönetimle Seçim arenasına giren İYİ Parti ve adayları ilk günler güzel çalışmalar yaptılar. Aday adayları şekillendikçe ve arttıkça sanki hevesleri kaçtı gibi. Çok değerli ve tecrübeli insanlar da vardı aralarında. Sanırım bir uyumsuzluk ve tecrübesizlik, yanlış yönlendirme yaşadılar. Turan YALDIR’ ın Listeyi alt-üst etmesiyle tekrar hızlı bir ivme kazandı ve yükselişe geçti diyebiliriz.

Evet, Listeler belli oldu.

Artık ince hesaplar yapılmaya başlandı tüm partilerde. Liste dışı kalanlardan illaki küskünler oldu, bu süreçte bunlar çok doğal. Her parti bunları kendi içerisinde mutlaka çözecektir.

Neticede bu bir hizmet yarışı, hak eden, iyi çalışan, Aksaray için çalışacak, çözüm üretecek olanlar bizi Mecliste temsil etsin isterim.