Metin KURT


CHP’DE SESSİZLİĞİN SON PERDESİ

‘’HAYIRDIR İNŞALLAH’’


 

14 Mayıs 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisinde havalar buz kesti. Oy oranı tablosuna bakıldığında kaybın ve başarısızlığın sebebi ortaya çıktı.

Bu başarısızlığın tabanında yatan sebep Ali Abbas ERTÜRK’ ün tercihleri , izlemiş olduğu yanlış politika ve çalışmalardan kaynaklandığı yönünde.

Yadsınamaz bir gerçek var ki seçim öncesi aday belirleme sürecinde çok iyi bir hava yakalayan ve bu havayı değerlendiremeyen ERÜRK ‘ün Aksaray’daki ittifak ortağı mevcut Milletvekilini istememesi tarzındaki söylentileri, genel merkezlerindeki görüşmelerinde Aksaray’da ayrı listelerde seçime girilmesi baskıları sonuç vermeyince bütün planlar ve hayaller suya düştü.

Milletvekilliği seçimlerindeki çalışmalarda koordineli ve planlı çalışmalardan ziyade bireysel ve sanki kendi listesinden 1.sıra adayı gibi çalışması halk nezdinde de karşılık bulmadı.

Geçmiş dönem seçimlerde alınan oy oranının %40 civarındaki artışını kendilerine mal etmeleri büyük bir yanılgıdır, çünkü bir önceki dönem seçmen rakamları ile ile şimdiki seçmen rakamları kıyaslandığında ortada hiçbir başarı yoktur, ve bu başarısızlığı ittifak ortaklarına atarak eksikliklerini ve başarısızlıklarını perdelemeye çalışmak değil midir ?

28 Mayıs seçimlerinde de başarısızlıklarını görmüş olmalılar ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir çaba ve gayret sarf etmemişler ve yapılan bütün çalışmalar görüntü vermekten ibaret kalmıştır.

İttifak olarak girilen seçimde YAVAŞ’ ın mitingi sonunda İYİ Parti grubunun Bozkurt işareti yapması CHP kanadında bir şok ve hezeyan yarattı. İlerleyen seçim çalışmalarında CHP kanadının bir kısım üyelerinin rövanş almak istercesine Zafer işareti yapması İttifaktaki çatırdamaların fitilini iyice ateşledi. İttifak olarak daha bir arada ve yanyana olamayan parti yönetimleri seçim sonuçlanmadan kazanmış edasıyla sahne aldılar.

Ama şunu unuttuklarını düşünüyorum ‘’ SAHNEYE PROVASIZ ÇIKILMAZ ‘’

Önümüzde büyük bir seçim daha var, ‘’ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ‘’

İzlenecek yol şimdiden belli aslında. %75 ‘in üzerinde bir oyu olan Cumhur İttifakını tahtından etmek bu kadar kolay mı dersiniz ? Aslında çok zor ama imkansız değil. Fakat Milletvekilliği seçimlerindeki izlenen yol haritası tercih edilirse Cumhur İttifakı adayının (ayrı girilirse AKP ve MHP ) ekmeğine yağ sürülür. Mevcut Belediye Başkanının tekrar aday olması durumunda hayal kurmak bile hata olur.

Yerel seçimlere en iyi hazırlık, adayların şahsi egolarından ve hırslarından arınmış, kapsayıcı ve kucaklayıcı bir politika izlemesi naçizane fikrimdir.

CHP ‘nin kaybının sebeplerinden bir tanesi de İl ve İlçe teşkilatı yöneticilerinin yetersizliğinden ziyade ERTÜRK’ ün gölgesinde ve güdümünde kalması başarısızlık hanesine yazılmıştır.

Görülmüştür ki Aksaray’da İttifakla girilen hiçbir seçim başarıyla sonuçlanmayacaktır CHP adına.

Bireysel değil, kitlesel düşünme zamanı gelmedi mi ? Zannedildiği gibi 8 ay çok uzun bir süre değil, göz açıp kapatıncaya kadar gün gelir çatar. Genel Kurultaylardan hemen sonra start verilmeli ve sistemli bir seçim politikası uygulanmalıdır.

Uygulanmayan sonuç Sükutu hayaldir….

Ez Cümle ;

Müslüm babanın da dediği gibi ‘’ Hayalle yaşarken gerçek dünyada, gerçekle yüz yüze geldik aynada ‘’