Metin KURT


İYİ Parti Kendi içinde temizleniyor mu ?

İYİ Parti Kendi içinde temizleniyor mu ?


İYİ Parti Kendi içinde temizleniyor mu ?

Son günlerde arka arkaya istifalar geliyor, istifa edenler sosyal medya hesaplarından kendi gerekçelerini göstererek istifa ettiklerini duyuruyor.

Tabi ki bu olanlar kendi gerekçeleri…

İYİ Parti yetkilileri bu konuda herhangi açıklama yapmayarak suskun kalıyor, belki de cevap haklarını daha sonraya saklıyor olabilir, kimbilir !?

Bu istifalar İYİ Parti adına belki bir kayıp !

Belki de bir kazanım olabilir ama bunu zaman gösterecek gibi duruyor.

Kimi iddialara göre ise ‘’ Seçmenine karşı sorumluluk duymayanlar ‘’ ın istifası şeklinde yorumlanıyor ve ‘’ Yufka yüreklilerle yollar aşılmaz ‘’ diye değerlendiriliyor. 

Genele bakacak olursak istifaları ‘’sorumluluktan kaçanlarla hedefe doğru yürünmez ‘’ olarak değerlendiren çoğunluk da hakim.

Bu olan istifalar sadece İYİ Parti için geçerli değil. Bir çok partide de geçmişte büyük hacimli istifalar ve kopmalarda yaşanmıştır.

Benim yaş grubumda olanlar hatırlar, bu ülkede Milletvekili borsalarının kurulduğu günleri. 

Öyle zamanlar oldu ki partilerin yavruladıklarını veya yavru partilerin kurulduğuna da şahitlik ettik. İYİ Parti zor şartlar altında kurulmuş, kuruluş aşamasında zorluklar çekmiş, sancılı evrelerden geçmiş ve kısa zamanda milletin teveccühüne mazhar olmuş bir siyasi hareket olarak sahnede yerini almıştır.

Siyaset yapan partilerin omurgası sağlamsa, partiler için bu çeşit operasyonlar asla gövdeden dal koparmaz, sadece çürük yapraklar dallarından düşerler diye tabir edilir. Omurgayı oluşturan kadrolar bu olup bitenleri değerlendirerek gerekli dersleri çıkarır ve geleceğe dönük planlamaları yaparlar diye düşünüyorum.