Metin KURT


Kazanan Aksaray Olsun

Aksaray' Başkan Kim Olacak ?


Tüm Türkiye 31 Mart 2024 ‘ de yapılacak olan Yerel Seçimlere Kilitlenmiş durumda. Her yerde seçim ve çıkacak başkan adayları konuşuluyor. Doğamızda, yapımızda var siyaset, bilmesek de bir şeyler konuşuruz elbet.

Konu siyaset olunca, yerel seçimler de yaklaşmışken bizlerde Kim ? Nereden ? Nasıl aday olacak ? sorularını kendimizce bulmaya çalışıyoruz. Hal böyle olunca da sokağın nabzını da tutuyor, Aksaray’lı vatandaşlarımızın görüşlerini alıyoruz. Çünkü Türkiye genelinden ziyade kendi yaşadığımız şehir bizi ilgilendiriyor.

MHP ve AK Parti muhtemelen adaylarının bir kısmını bu Pazar, kalanlarını ise 15 Ocak günü açıklamayı planlıyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ‘ nin Aksaray Belediye Başkan Adayı belli, sadece açıklanacağı günü bekliyor. 

AK Partide ise Başkanlık adayı kızışmış durumda. Ya Mevcut Belediye Başkanı ile yola devam edilecek, ya da Aksaray Teşkilatının arkasında durduğu, Belediye Başkanı olsun diye çaba sarfettikleri isim olacak. Bunu öğrenmek için biraz bekleyeceğiz. Belki bu Pazar açıklanacak, belki de 15 Ocakta.

İYİ Partide başkan adayı ilk etaptan beri belliydi, o yüzden herhangi bir siyasi çekişme olmadı. İYİ Parti bu nedenle sahaya en erken inen siyasi parti konumunda. 

CHP ‘de son birkaç gündür kıpırdamalar oluyor, telefon yoluyla anketler gerçekleştiriliyor. Bunlar gayet doğal. Ama Belediye Başkan Adayı düşünülen isim acaba gerçekleşecek mi ? Eğer öyle olursa CHP tabanı buna ne tepki verecek ?  Eğer beklenildiği gibi olursa diğer partiler buna destek verecek mi ? Bu soruların cevabını da kısa sürede alacağız gibi görünüyor !

Aslında Aksaray siyaseti 3 bilinmeyenli bir denklem gibi. Siyasi partilerin yöneticilerinden çok Aksaray halkı bu denklemi kendince çözmeye çalışıyor. Çıkacak adayların durumuna göre oy vermeyi planlıyor gibi. 

Her kim olursa olsun, Kazanan Aksaray Olsun.