Metin KURT


Seçim Sonrası Aksaray 'YANGIN YERİ'

Seçim Sonrası Aksaray 'YANGIN YERİ'


AKSARAY SEÇİM SONRASI ‘YANGIN YERİ’

 

Son günlerde yapılan seçimler sonrası Millet İttifakındaki ayrışmalar gün yüzüne çıkmaya başladı…

 

14 Mayıs 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinden sonra CHP kanadından gelen serzenişler İYİ Parti Teşkilatlarında panik havası yarattı. Yapılan söylemler her geçen gün sertleşerek suçlu aranmaya başlandı…

 

Aksaray İYİ Parti İl Başkanının yeteri kadar seçimlerde çaba ve gayret göstermediği, yanlış yönlendirmeler ve saha çalışmalarında Millet İttifakına değil de kendi partisine çalışıyormuş izlenimi verdiği dillendirilmekte.

 

İYİ Parti Aksaray Teşkilatlarının tam anlamıyla kenetlenememesi, bu kenetlenememeden dolayı gövde gösterisi yapamadığı, planlamanın eksik olduğu ‘ben bilirim, ben yaparım mantığı ile gerçekleşmesi ‘ sonucunda istenilen sonucun alınamaması aşikardır.

 

Hoş, bu gerçek Türkiye Geneline de aynı şekilde yansımış gibi görünmekte…

 

Aksaray genelinde CHP’ nin olağanüstü gayreti ve çabaları, planlı programlı çalışması, Vekil çıkarabilme arzusu ve isteği ile kora kor bir mücadele göstermiş olmalarına rağmen İYİ Parti İl Teşkilatları bu beklentileri karşılayabildi mi ?

 

İYİ Partiden Turan YALDIR ya aday gösterilmeseydi ?!! Ortaya nasıl bir sonuç çıkardı İYİ Parti için !!!  YALDIR kendi ekibiyle bunun üstesinden geldi ve çalışarak, CHP Adayı ERTÜRK’ le birlikte uyum içinde gece demeden, gündüz demeden tüm imkanlarını seferber ederek çelme takmaya çalışanlara fırsat vermeden başarılı oldu.

 

Millet İttifakı Adayları Ali Abbas ERTÜRK ve Turan YALDIR’ ın ciddi manada seçimlere asılması, çaba ve gayretleri maalesef sandığa yansımadı !!!

 

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimleri aşamasında ise Aksaray Teşkilatlarında bir rehavet oluşması engellenemedi. İYİ Parti İl Teşkilatının beceriksiz tutumu, yönetim içerisindeki iç çekişmeler, tek başlılık mantığı karşılık bulmadığı gibi, kendi aralarındaki özel mesajlaşmalar dahi birlik ve beraberlik duygusunu sağlayamadı..

 

Seçim sonuçlarının netleşmeye başladığı akşam saatlerinde Okul sorumlularının, müşahitlerin ve Avukatların bulunduğu WhatsApp grubuna CHP kanadından eski bir yöneticinin gönderdiği mesaj gündeme bomba gibi düştü. Gönderilen mesajda Millet İttifakı Bileşenlerinin,( 6 Masa diye tabir edilen ) 5 bileşenine ve teşkilatlarına teşekkür edilirken, teşekkür edilmeyen bileşenin İYİ Parti olmasıydı ?!!

 

Bu mesaj partiler arasında soğuk bir duş etkisi yarattı ve basından gizlenmesi için telkinler yapıldığı iddialarına yol açtı…

 

Hal bu şekilde iken önümüzde yaklaşan Yerel Seçimler öncesinde Millet İttifakı bileşenlerinin nasıl bir tavır takınacağı da merak konusu şimdiden.

 

Yazar Notu: İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER’ inde dediği gibi; ‘Ez cümle; başarı paylaştıkça büyür. Sahiplenince küçülür. Kimse başarıyı kendine mal etmesin ‘.